

Pacific Immigration Development Community 2022/23 Board Meeting 3 19 June 2023, Port Vila, Vanuatu

Provisional Agenda

Board members are reminded of their duty to declare any direct or indirect pecuniary interest which may relate to matters under discussion.

Time	Item	Responsibility
09:00:09:05 (5 mins)	Opening of meeting, welcome, meeting business and matters arising	Chair and Secretariat
09:05:09:30 (25 mins)	PIDC Board Committee Meetings: a) Governance Committee	Committee Chair
09:30-10:00 (30 mins)	 b) Audit and Risk Committee (i) PIDC Financial Update and Audit Report (ii) Draft Workplan and Budget 2023-24 	Committee Chair and Secretariat
10:00-10:30	Morning Tea	
10:30-11:00 (30 mins)	Continue (b) Audit and Risk Committee (iii) PIDC Financial Update and Audit Report (iv) Draft Workplan and Budget 2023-24	Committee Chair and Secretariat
11:00-11:30 (30 mins)	c) Human Resource Committee (i) PIDC Deputy HOS Recruitment Update (ii) PIDC Stocktake update	Committee Chair and Secretariat
11:30-12:00PM (30 mins)	3. PIDC Board Committee Updates	Committee Chairs
12:00-01:00PM (1 hour)	 4. Strategic Focus Area 4: Governance and Secretariat Support. a) Secretariat Activity and Financial Update b) PIDC Annual Report 2021-22 c) Draft PIDC Workplan & Budget 2023-24 	Chair/ Secretariat/ Open Discussion
01:00-02:00PM	Lunch	
02:00-03:00PM (1 hour)	Continue 4. Strategic Focus Area 4: Governance and Secretariat Support. a) Secretariat Activity and Financial Update b) PIDC Annual Report 2021-22 c) Draft PIDC Workplan & Budget 2023-24	Chair/Secretariat/ Open Discussion
03:00-03:30PM	Afternoon Tea	
03:30-03:45PM (15 mins)	5. RAM 2023 Board Report	Secretariat
03:45-04:10PM (25 mins)	6. Regular Annual Meeting 2023 Update	Secretariat/Vanuatu/ Open Discussion
04:10-04:25PM (15 mins)	7. Other Business	Chair/Open Discussion
04:25-04:55PM (30 mins)	8. Review Recommendations	Open Discussion
04:55-05:00PM (5 mins)	9. Meeting Closes	Chair